"Fly casual!"

X-Wing & Pew-Pew

X-Wing & Pew-Pew

Red Squadron Invitational 2019 beszámoló

2019. november 24. - K_Imi

01_ido_3.png

Immár harmadik alkalommal rendezte meg Ricsi a Vörös Ötös a saját meghívásos versenyét, ahova mindenki bejutott, aki megnyert egy legalább 10 versenyzővel induló és legalább 4 körös hazai versenyt tavaly november óta, vagy az egy héttel korábbi RSO-n a frakciója legjobbjaként végzett. Mivel a 2018-as RSI-t sikerült megnyernem, másodikként rögtön be is kerültem az eseményre (az első bejutó D. Zoli volt, aki még az első, 2017-es RSI-t nyerte meg, ezzel szerezve örökös bérletet). A meghívóval rendelkezők közül összesen 20 játékos indult el ténylegesen, hogy egy Extended formátumú, egyenes kieséses megmérettetés keretében próbálja végigverekedni magát a mezőnyön és végül az üvegtrófeával hagyja el a helyszínt.

02_borito_1.png

A választott listám szinte egy az egyben az utolsó előtti versenyemről származott, a Galaktikus Köztársasághoz kötődő osztag egyetlen változását Kenobi mester felszerelése jelentette (a CLT helyett kapott egy kivethető alkatrésztárolót):

lista_sajat_18.PNG

Akadályként az első próba során már bevált három kisebb/közepes aszteroidát vittem.

03_akadalyok.png

  1. meccs: Bye

Mivel az év elején egy győri versenyen is diadalmaskodtam, a többszörös kvalifikációért kaptam egy első körös bye-t.

Eredmény: „győzelem” (200-100)

 

Az érkezésem után az első fordulóból hátralévő időt igyekeztem fényképezésre kihasználni, az RSI és a párhuzamosan zajló Marauder Cup versenyzőit ábrázoló, nem csekély művészi értékkel bíró telefonos képek közül néhány:

04_12.jpg

Zörögnek már a lézerágyúk

 

05_16.jpg

Az elkülönítőben is zajlik az élet

 

06_16.jpg

A szervezőség és a kamerák vigyázó tekintete mellett zajlik a játék

 

07_20.jpg

Az Első Rend hadgyakorlata a belső asztalon

 

  1. meccs: Geri

lista_lg_2.PNG

Gyorsan összejött a tavalyi döntő visszavágója, méghozzá ismét Fenn Rau ellen kellett orvosságot találnom, bár most egészen más kíséretet kapott a Mandalor-i ász. Semmiképp sem túlbonyolított lista, ami kedvezett nekem, hiszen nagyrészt ismerős lapokból állt, így nem kellett sokat kérdezgetnem a képességekről. A 199 pont szintén előnyös volt, hiszen a kezdeményt átadva a Kenobi mester és Ric Olié is OldT után léphetett.

08_19.jpg

A rabszolgaszállító sokáig helyben masírozott a sarokban, Old Teroch pedig jó ideig nem tágított mellőle, Fenn viszont nagy gázzal megindult szétnézni és hátba kapni a köztársasági erőket.

09_15.jpg

Ennek az lett a vége, hogy lement 1 életre, azonban lelőni csak nagyon nehezen tudtam végül. Mire pedig ez megtörtént, Ric Naboo-i villáma már csak szikra maradt és nagyon nagy szüksége volt a droidja által visszatöltött pajzsokra a túléléshez. Az ARC-170 is megkapta a magáét, nekem viszont nem sikerült jól összehangolnom és értelmesen lefolytatnom a támadásaimat - a Torrent szinte mintha ott sem lett volna, Obi-Wan tűzereje pedig nagyon kevésnek bizonyult a CLT nélkül. Sajnos nem vált be a Spare Parts Canisters, mivel el is felejtkeztem a létezéséről – nem úgy a Calibrated hiányáról, mivel a múltkori tapasztalatokkal szemben egész sokszor (kb. talán 4 alkalommal) meglett volna a bullseye.

10_17.jpg

A Snap Shot viszont megint szépen tette a dolgát, így az utolsó kör előtt összességében a nehézségek ellenére vezettem, mégpedig 68-53 arányban. A win condition az lett volna, hogy ne veszítsek további pontokat, vagy ha ez mégis megtörténik, verjem le az egyik ellenséges gép felét. Előbbi az utolsó dobásig stimmelt is (sőt, OldT is kapott egy Snap Shot sebet, tehát csak egy további hiányzott már a feléhez), de akkor a Trandoshan Slaver úgy érezte, hogy inkább Trandoshan Slayer szeretne lenni, ennek jegyében pedig kifüstölte Cody egyéletes szállítóját, megfordítva a meccset.

Eredmény: vereség (68-81)

Ha a Hetes Osztag veterán klónpilótája túlélte volna, az én beszámolóm is tovább tartott volna.

 

Végeredmény

A világ dicsősége gyorsan elmúlt tehát, azonban Gerinek sikerült a legyőzésem után egészen döntőig jutni (amire fel is hívtam a figyelmét, hogy jobban teszi, ha megteszi). Ott aztán emberére akadt és Rafy felülkerekedett rajta a saját Scum harcosaival, ezzel felírva a nevét az RSI győztesek listájára, amihez gratulálok!

11_rsi_eredmeny.png

Rafy jóvoltából a tornagyőztes beszámolót és az odáig vezető úthoz kapcsolódó gondolatokat is elolvashatjátok itt nálam, érdemes csekkolni ;)

 

Ráadás

Ricsi az X-Wing & Pew-Pew blog vezetéséért megszavazott nekem egy igazán menő Red Squadron Pilot tárcsafedőt, amit ezúton is nagyon köszönök! Mivel ezt egy X-wing manővertárcsájához éreztem illőnek párosítani, valószínűleg jövőre újra játszani fogok azzal a hajóval is. I have spoken.

12_tarcsa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://xwingpewpew.blog.hu/api/trackback/id/tr9915321044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása