"Fly casual!"

X-Wing & Pew-Pew

X-Wing & Pew-Pew

„Most dolgozunk további egymillión” - Inspiráció köztársasági hajók festéséhez

2020. október 11. - K_Imi

01_ido_8.png

Immár a Galaktikus Köztársaság számos, klónok által használt hajója asztalra tehető az X-Wing játékban – a V-19 Torrent, az ARC-170 és a BTL-B Y-wing mellé a közelmúltban csatlakozott a LAAT/i Gunship is. Ezeknek ugyan – véleményem szerint – a gyári festése is jól sikerült, mégis többekben felmerülhet az igény, hogy egyedivé tegyék a gépeiket. Az említett masinák (talán a bombázó kivételével) egyébként kimondottan támogatják is az egyedi festéseket, mivel viszonylag nagy, lapos felületek is találhatók rajtuk.

02_borito_3.png

A hajók átfestésének technikai oldalával – Darth Maul Sith beszivárgójának példáján keresztül – korábban már foglalkoztam, ezúttal főként klón színsémák bemutatásával szeretnék inspirációt adni egy kis pingáláshoz.

Természetesen érdemes a filmekből (no meg persze a Klónok Háborúja sorozatból) származó képkockákat és olyan szakkönyveket is nézegetni, mint pl. az előzmény-trilógiához kiadott három részes enciklopédia-sorozat, de a jelen cikk két fő forrása az EA Battlefront II játéka, valamint Sorastro festési útmutatói (az ő csatornáját egyébként is ajánlom, példás profizmussal készíti a videóit).

Kezdésként nézzük, hogy mit ajánl Mark arra az esetre, ha szeretnénk az eredeti vöröses színt megtartani és az azzal létrehozott mintákat kiegészíteni. Ehhez a – szintén FFG kiadású – Legion játékban szereplő BARC Speeder festését bemutató videót hívhatjuk segítségül. Itt ugyan a kék festés van a fókuszban, de a másikhoz is megkapjuk a receptet: Citadel Khorne Red + egy kevés Vallejo Black 70.950 (utóbbi egyébként kiválóan helyettesíthető Citadel Abaddon Black és Mechanicus Standard Grey 1:1-es keverékével).

03_khorne_black.png

A fekete adagolásával a sötétség állítható be – ha ebből túl sokat keverünk a pirosba, akkor könnyen lehet, hogy a teljes eredeti mintát is át kell mázolni, hogy ne üssön el a gyári és a hozzáadott festés.

Talán ennek az árnyalatnak lehet alternatívája a kifejezetten a Legion játékhoz kiadott festékkészletben található Dathomir Skies, de azt eddig sehol nem láttam használatban, így még csak másodkézből származó tapasztalatokat sem tudok megosztani vele kapcsolatban.

04_legion_paints.png

A következő rész egy bemutató a Battlefront II-ben szereplő, Phase I-es páncélokat viselő klónkatonákról, amit én követtem el (keserves és aránytalanul hosszú munkával):

Ebben a következő zászlóaljak szerepelnek:

  • 41st Elite Corps
  • 41st Ranger Platoon
  • 91st Recon Corps
  • 104th Battalion
  • 212th Attack Battalion
  • 212th Recon Division
  • 327th Star Corps
  • 501st Legion
  • Coruscant Guard

Mellettük megjelenik még a Jet Troopers, ARC Troopers és a Clone Commandos divízió különféle színvilágokkal (utóbbi kettőnél a „hagyományostól” jelentős mértékben elrugaszkodott paletták is feltűnnek).

Mind a Citadel, mind a Vallejo kínálatában számos szín és árnyalat elérhető, bizonyára mindkét márka hívői (illetve azoké is, amiket én jó eséllyel nem is ismerek) megtalálják azokat a termékeket, amelyekkel elérhetik a kívánt hatásokat.

05_rex_cody.jpg

Sorastro két konkrét példát ad, ezek segítségével az Anakin Skywalker által vezetett (és Rex százados nevével fémjelzett) 501st Legion kékes, valamint az Obi-Wan Kenobi tábornoki irányítása alá tartozó (és Cody parancsnokot is foglalkoztató) 212th Attack Battalion sárgás színösszeállítása idézhető meg.

Az előbbi esetében egy kevés feketével felütött Vallejo Medium Blue 70.963 a megoldás.

06_blue_black.png

A sárgás színt Citadel Averland Sunset-hez kevert kevés Troll Slayer Orange, továbbá egy csipetnyi Vallejo fekete segítségével éri el a mester.

07_averland_troll_black.png

A végén (vagy még inkább az elején) felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben nulláról kezdve szeretnénk ezekkel a színekkel dolgozni egy hajón, akkor mégis mi legyen az alap? Ezzel még nem próbálkoztam, de a Citadel festékek egy kis részét ismerve Ceramite White és Celestra Grey keverésével kezdenék el kísérletezni egy darab műanyagon, hogy megtaláljam a számomra tökéletes arányt.

Jó színkeverést és festegetést kívánok a bátraknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://xwingpewpew.blog.hu/api/trackback/id/tr8216235372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása