"Fly casual!"

X-Wing & Pew-Pew

X-Wing & Pew-Pew

Magyar X-Wing játékosok külföldön 2018-ban

2018. december 21. - K_Imi

Véleményem szerint a Star Wars X-Wing játék egyik nagy pozitívuma, hogy mindenki megtalálhatja benne a számítását, legyen szó akár olyan rajongókról, akik kisebb anyagi befektetéssel vesznek pár hajót azért, hogy otthon a konyhaasztalon néha összehozzanak egy hangulatos kis űrcsatát, vagy épp a teljességre törekvő gyűjtőkről és szenvedélyes játékosokról, akik nagyobb összegeket és sok időt áldoznak a készletük fejlesztésére és a gyakorlásra, valamint a versenyeken való részvételre.

Ugyan Magyarországon nem lehet panaszunk a versenyzési lehetőségekre (ott az éves X-Wing Liga, a Kedd Esti X-Wing, a Red Squadron versenyek, a Győrben jelenleg is futó és a jelek szerint Szolnokon újrainduló versenysorozat, valamint 2018-ban volt már egy hivatalos FFG Regional Championship, küszöbön áll a következő Store Championship, 2019 elején pedig jön egy újabb Nationals is), de a korábbi évekhez hasonlóan idén is voltak néhányan, akik még ennél is tovább mentek és külföldi rendezvényekre is elutaztak, hogy nemzetközi mezőnyben is kipróbálják magukat. Ebben az évben először nekem is volt szerencsém csatlakozni két delegációhoz és mindkét alkalommal jó társaságban töltött, remek kirándulásnak bizonyult a dolog. Ennyi tapasztalattal a tarsolyomban mindenkit csak bátorítani tudok, hogy amennyiben kedve van és a lehetőségei engedik, jövőre csatlakozzon a magyar csapathoz, mert egy nemzetközi verseny hangulata igazán egyedi, főleg, ha még az indulók száma is több százas nagyságrendben mozog. A külföldi versenyekről szóló információk megosztását, valamint a rajtuk való részvétel szervezését külön Facebook csoport segíti.

Az elmúlt időszakban a többiek segítségével összegyűjtöttem néhány adatot a 2018-as külföldi szerepléseinkről, amiket szöveges ismertetés helyett életem első (ennek megfelelően kissé fapados) infografikáján mutatok be alább.

infografika.png

A bejegyzés trackback címe:

https://xwingpewpew.blog.hu/api/trackback/id/tr8114503050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása