"Fly casual!"

X-Wing & Pew-Pew

X-Wing & Pew-Pew

Tematikus listák #1 – Yavin hősei

2018. október 22. - K_Imi

Ebben a sorozatban olyan listákat szeretnék bemutatni, amelyek kimondottan a Star Wars filmek, animációs sorozatok, könyvek és játékok eseményein alapulnak. Kifejezett cél, hogy minél inkább tematikus, forráshű („fluff”-os) összeállítások legyenek, ennélfogva a versenyképesség helyenként óhatatlanul sérülni fog, és még csak nem is feltétlenül 200 pontos listákról vagy listapárokról lesz szó. Elsősorban azoknak szólnak ezek a bejegyzések, akik otthon szeretnének igazán Star Wars hangulatú játékokat játszani csak az élmény kedvéért, de természetesen minden variálható, így lehet, hogy egyéni ízlés szerint néhány kisebb változtatással – a tematika rovására – a hatékonyság is emelhető.

A kezdő rész kapcsán úgy gondoltam, hogy mi sem lenne méltóbb, mint az Egy új remény című alkotásban megjelenő, az első Halálcsillag ellen intézett támadást alapul vevő lázadó összeállításokkal foglalkozni. Mivel itt igen sok nevesített szereplőnek is hely juthat, 300 pontos listák kialakítása mellett döntöttem, amik még egy egyszerű, 3X3 lábas playmat-en egész kényelmesen elférnek.

Indulás az ütközetbe

Az első változatban egy klasszikus Red Squadron válogatott szerepel a csata kezdetéről. Egész pontosan 5 db X-wing, a pilótafülkékben az osztagot vezető Garven Dreis (Red Leader), a lázadás legjobb pilótája, Wedge Antilles (Red 2), a problémákon nem sokáig rágódó Jek Porkins (Red 6), az új fiú, Luke Skywalker (a tervrajzrablásos balhé közben megüresedett Red 5 poszton, természetesen R2-D2 társaságában) és ifjúkori pajtása, Biggs Darklighter (Red 3).

battle_of_yavin.png

Maga a lista:

lista_5x.JPG

Mindegyik hajón megtalálható a Sevomotor S-Foils, ami a mozgékonyságukat növeli, a többi fejlesztés és a pilótaképességek típusai pedig egész változatosnak mondhatók. Garven és Biggs kötöttebb alakzat megléte esetén a többi pilótát képes segíteni, előbbi a tematika kedvéért kapott egy Proton Torpedoes csomagot és képes Coordinate akcióval is támogatni a bajtársait, ha arra van szükség. Porkins a stresszes állapot manipulálásával operál, ezért egy ezzel harmonizáló Elusive fejlesztést kapott, amivel piros manőverek végrehajtása után visszatölt egy Charge tokent, hogy egy picit tudjon javítani a saját védekezésén. Luke szintén védekezésben erős a képessége miatt, a pajzsok visszatöltésével pedig R2-D2 jóvoltából még szívósabb ellenfél lehet a támadókkal szemben. Természetesen a Proton Torpedoes fegyver neki is jár, mert valakinek csak be kell kopogtatni a Halálcsillag-klíma kondenzcsövén. A listában van egy igazi arc-dodger hajlamokkal rendelkező ász is Wedge személyében, aki az ellene védekezők életét keseríti jelentősen a saját képességével és az azt kiegészítő Outmaneuver lappal. Az ő túlélési esélyeinek erősítéséről is gondoskodik valaki, egész pontosan egy R5 Astromech, aki ügyesen foltozgatja a hajót, ha az megsérülne.

Amennyiben valaki szeretne Y-wing-eket is pályára tenni – akár azért, mert szereti őket, akár azért, mert nincs minden háztartásban 5 db X-wing -, ajánlok három összeállítást is. Pontérték tekintetében ezek sorrendben Garven Dreis, Porkins és Biggs helyettesítésére alkalmasak (az Y-wing egész változatosan felszerelhető, tehát ezek könnyen módosíthatók):

lista_3y.JPG

Mindhárom hajót egy-egy Gold Squadron Veteran kormányozza, a toronylövegeik között Ion és Dorsal Turretek találhatók Agile és Veteran Turret Gunner kezelőkkel, továbbá két esetben Trick Shot lap próbál fenyegetőbb támadásokat biztosítani a pilótának. A legdrágább változatban Seismic Charges, Hull Upgrade és egy R3 Astromech is helyet kapott.

Úton hazafelé

A második lista egy konkrétan kiemelt képkockán alapul, ahol dolgát végezve távozik az ütközet helyszínéről 2 db X-wing fülkéjében Wedge és Luke, egy Y-wing-et vezető Gold Squadron Veteran és a végjátékra beugró Han Solo – Chewbacca páros a Millenium Falcon fedélzetén.

yavinend1.JPG

Maga a lista:

lista_survivors.JPG

Itt Luke és Wedge felszerelése nem változott, valamint a fentebb Porkins esetleges cseréjeként ajánlott Gold Squadron Veteran került be a csapatba. Han Solo hozzáállásához a tematika szempontjából jól passzol a Lone Wolf (ami egyébként sem olyan rossz), Chewbacca képes a hajó sérüléseit szép lassan javítgatni, az Inertial Dampeners pedig kritikus pillanatban adhat egy hasznos megállási lehetőséget.

A lázadókat természetesen nem szabad fogadóbizottság nélkül hagyni, így a következő részben arra fogok ötleteket mutatni, hogy mivel is lehet a Galaktikus Birodalom részéről kísérletet tenni a támadók elnáspángolására.

A bejegyzés trackback címe:

https://xwingpewpew.blog.hu/api/trackback/id/tr1114316699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása